woensdag 16 juni 2010

Zijn ze gek geworden in Heist?



(Dit is een blog of weblog. Lees de oudste berichten (onderaan) eerst!)

Wie zit er achter die actie “Heist-aan-zee”? Het Heistse ACW, de koepel van Christelijke Werknemersorganisaties. En nee, die zijn niet gek geworden. Heist-aan-zee is een satirische campagne die mensen stil wil laten staan bij klimaatverandering, het gevolg van onze Westerse energieverslindende manier van leven. Want een grappige tekst of een ludiek beeld blijven mensen vaak véél beter bij dan een ernstige preek… Daarom willen we je de hele zomer van 2010 lang, via deze blog, en via facebook (en voor wie offline is via nieuwsbrieven die je kan aanvragen bij ACW op tel. nr. 015 29 25 50) ludieke tips geven om energie en grondstoffen te verspillen… maar druppelsgewijs ook tips om het omgekeerde te doen: duurzame ontwikkeling, noemen we dat idee.
Over ACW kan je meer lezen op www.acw.be. Over duurzame ontwikkeling vind je meer onder het jaarthema 2009-2010 “Anders kan ook”.
(Het “aan-zee-idee” hebben we (met hartelijke dank) gevonden bij ACW Gent – zie www.gent-aan-zee.be. Maar op de Heistse berg is dat ludiek idee natuurlijk nog iets leuker toe te passen…)